LIVE TEXT | Război în Ucraina. Majoritatea rachetelor rusești lansate luni au fost doborâte de apărarea antiaeriană, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Majoritatea rachetelor rusești lansate luni au fost doborâte de apărarea antiaeriană, afirmă Zelenski

Este a 251-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski a declarat, în timpul discursului de luni seară, că majoritatea rachetelor lansate de ruși au fost doborâte de apărarea aeriană.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

UPDATE 05:10 Rusia continuă evacuarea civililor din Herson

Serhii Khlan, membru al consiliului regional din Herson, a declarat că rușii continua evacuarea civililor din regiune și întăresc apărarea în această zonă. De asemenea, forțele ucrainene au făcut progrese de-a lungul malului de vest al râului Nipru.

Ocupanții ruși continuă să evacueze populația civilă din Herson și malul de vest al regiunii Herson. În plus, jefuiesc toate proprietățile pe care le pot găsi - de la echipamente până la ambulanțe”, a declarat Serhii Khlan.

Acuzaţii privind "bombă murdară": AIEA începe inspecţiile în Ucraina

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat luni seara că a început inspecţiile în Ucraina, solicitate de această ţară după ce preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat-o ca a şters dovezile pregătirii unei "bombe murdare", relatează AFP.

Inspectorii AIEA "au început - şi vor finaliza în curând - verificarea activităţilor a două obiective din Ucraina", a declarat agenţia ONU cu sediul la Viena într-un comunicat.

Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a declarat că va emite "primele sale concluzii privind activităţile de verificare de la cele două locaţii" în cursul acestei săptămâni, potrivit comunicatului, potrivit Agerpres.

UPDATE 05:00 Majoritatea rachetelor rusești lansate luni au fost doborâte de apărarea antiaeriană

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că lucrările de reparație continuă după loviturile de rachete lansate de ruși asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Liderul ucrainean a confirmat că majoritatea rachetelor au fost doborâte de apărarea aeriană.

UPDATE 04:00 Gazprom a primit permisiunea de a inspecta locul exploziei gazoductelor Nord Stream

Gigantul energetic rus Gazprom a primit acordul de a inspecta locul exploziilor care au dus la deteriorarea gazoductelor Nord Stream, în luna septembrie.

„Astăzi, (CEO-ul Gazprom Alexey) Miller a raportat dimineața că a examinat. Apropo, Gazprom a avut voie să inspecteze locul exploziei”, a declarat, luni, Vladimir Putin.

Putin a descris cum țeava a fost îndoită la 90 de grade și a fost aruncată peste 40 de metri în lateral chiar în direcția Nord Stream 2, aceasta fiind de asemenea avariată din cauza fragmentelor din explozie. Președintele rus a spus că este un atac terorist ce nu poate fi controlat de ruși deoarece a avut loc în zona economică a altor națiuni.

Deci, acesta este un atac terorist evident și ne este greu să-l controlăm, pentru că totul se află în zona economică specială a Danemarcei, Suediei, apoi dincolo de Germania”, a spus președintele rus.

UPDATE 00:00 Putin afirmă că Rusia suspendă, dar nu încheie participarea la acordul de export de cereale

Vladimir Putin a declarat, luni, că Rusia își suspendă dar nu își încheie participarea la acordul privind exportul de cereale de la Marea Neagră cu Ucraina.

Rusia a luat decizia de a suspenda participarea la acordul intermediat de ONU după crearea unei amenințări la adresa coridorului umanitar. Rușii anunțau sâmbătă că vor suspenda acordul intermediat de ONU, un acord cheie pentru abordarea penuriei globale de alimente, relatează CNN.

UE condamnă decizia Rusiei de a suspenda participarea la inițiativa intermediată de ONU

Uniunea Europeană condamnă decizia rușilor de a suspenda participarea la acordul privind exportul de cereale.

Decizia nejustificată a Rusiei de a-și suspenda participarea la Inițiativa ONU pentru cereale la Marea Neagră împiedică exportul de cereale atât de necesar pentru a aborda criza alimentară globală”, a afirmat șeful UE pentru Politică Externă, Josep Borrell.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Judecați voi...